Jogi nyilatkozat

A weboldal és az azon megjelenő műszaki, grafikai, szoftveres és egyéb megoldások, szövegek, képek, adatok, információk és egyéb anyagok, illetve azok elrendezése szerzői jogvédelem alá esnek, azok felhasználására és minden egyes felhasználás engedélyezésére kizárólag a Nemzeti Emlékezet Bizottságának Hivatala (a továbbiakban: NEBH), valamint a Magyar Nemzeti Levéltár (a továbbiakban: MNL) együttesen jogosult.

A NEBH és az MNL együttes előzetes írásbeli engedélye nélkül tilos a weboldal tartalmának egészét vagy részeit bármilyen formában felhasználni, reprodukálni, átruházni, terjeszteni, átdolgozni, vagy tárolni. Nem engedélyköteles ugyanakkor az alábbi feltételek szerinti felhasználás: 
• a pontos weboldal forrás megjelölésével és linken keresztüli hivatkozással, 
• saját, személyes használatra a szabad felhasználás körében a weboldal tartalma vagy kivonatai számítógépen tárolhatók, kinyomtathatók. A felhasználó felelős a szerzői jogi védelemre vonatkozó valamennyi előírás betartásáért. 

A weboldal tartalma szerzői jogi védelem alatt áll. Amennyiben a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény másként nem rendelkezik, a weboldal egyetlen része sem másolható vagy publikálható a NEBH és az MNL együttes előzetes írásbeli hozzájárulása nélkül. 

Minden, a weboldalon használt védjegy (márkanév, logó stb.) tulajdonosa vagy felhasználói jogosultja együttesen a NEBH és az MNL. A weboldalon olvasható anyagok tájékoztatási, oktatási és kutatási céllal kerültek megjelenítésre. A NEBH és az MNL a változtatás jogát minden előzetes bejelentés nélkül fenntartja. Az oldalak tartalmát és a kialakítását nemzetközi és magyar törvények védik. 

A weboldal jogosulatlan felhasználása büntető, vagy polgári jogi következményeket von maga után.

Magyar Nemzeti Levéltár

Postacím: 1250 Budapest, Postafiók 3.

Cím: Budapest I. ker., Bécsi kapu tér 2-4.

Tel.: +36 1 225 2843, +36 1 225 2844 Fax: +36 1 225 2817

E-mail:

Nemzeti Emlékezet Bizottsága

Cím: 1088 Budapest, Vas u. 10.

Tel.: +36 1 800 1450 Fax: +36 1 391 1130

E-mail: